Afrikai törzsi karkötők

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Karo woman Ethiopia vagva

Világszerte, minden nép kultúrájának lenyomatai az általa készített és hordott ékszerek. Az ékszer sok mindent elárul viselőjéről:az adott társadalomban betöltött szerepét, hitét, a családban betöltött státuszát, stb. A legtöbb ékszer  amulettként, talizmánként is funkcionál.

A felhasznált anyagokat tekintve talán az afrikai ékszerkollekció a leggazdagabb. Állati eredetű anyagok, mint például elefánt- és zsiráf haj, fogak, állati csontok, szarvak Természetben található alapanyagok:  Ásványi anyagok, mint például a réz és az ezüst, de például Dél-Afrika a világ legnagyobb arany lelőhelye.
Afrika bővelkedik drágakövekben is, mint például hematit, malachit, ametiszt, jáde. Világszerte ismertek és elismertek az afrikai gyöngyös ékszerek. Különösen gyönyörűek a Dél-Afrikai Zulu nép gyöngyös ékszerei, de a Kenyában élő Krobo törzsről sem szabad elfelejtkeznünk, akiknek kézzel festett üveggyöngyei világhírűek. A különféle tradicionális afrikai ékszerstílusok a mai nyugati trendekben is egyre nagyobb helyet kapnak. Ma már elképzelhetetlen a divat ezek nélkül az ékszerek nélkül!

Ékszer állni sok dolgot. Meg tudja mutatni, ki a jólét, védelmet nyújt a gonosz, tartsa meg az egyik a föld, vagy áldja meg a jó szerencse, mind a legenda szerint, természetesen.Read more : https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&prev=/search%3Fq%3Dafrican%2Bethnic%2Bbracelets%2Bstyles%2BDescription%26biw%3D960%26bih%3D472&rurl=translate.google.hu&sl=en&u=https://www.ehow.com/about_5462633_african-jewelry-information.html&usg=ALkJrhiYxlSA51ijbqChao6DVv9aMS3bgw